Koetshuis Tilburg —

Klant:

Pieter Voogt

Ontwerp:

Logo & Branding

Duur:

12 dagen

Wat is Koetshuis Tilburg?

Koetshuis in Tilburg is een bijzondere locatie die uitnodigt voor diverse zakelijke en sociale bijeenkomsten. Het is ideaal voor organisaties die op zoek zijn naar een representatieve omgeving buiten het kantoor voor heidagen, teamdagen, of andere zakelijke activiteiten in petit comité. Gelegen in Tilburg, biedt het Koetshuis een sfeervolle setting met verschillende faciliteiten om aan uiteenlopende behoeften te voldoen.

Het Koetshuis is opgedeeld in drie delen. De eerste ruimte is uitgerust met een grote houten vergadertafel, een flipover, een smart TV-scherm en een geavanceerde videoconferencing unit. Dit maakt het ideaal voor zakelijke vergaderingen en presentaties tot ongeveer 15 personen. Verder beschikt het Koetshuis over een volledig uitgeruste keuken, waar je zelf een lunch of diner kunt bereiden, of waar catering kan worden geregeld.

Voor wie ook ontspanning en teambuilding wil integreren in hun bijeenkomst, biedt het Koetshuis moderne faciliteiten zoals de APOGEE by TruGolf golfsimulator. Hier kunnen gasten indoor golfen op wereldberoemde banen zoals St. Andrews en Augusta, in een comfortabele en overdekte omgeving.

Naast zijn functionele aspecten benadrukt het Koetshuis ook het belang van comfort en flexibiliteit. Het is niet alleen een plek om te werken en te vergaderen, maar ook om te ontspannen en nieuwe ideeën op te doen buiten de gebruikelijke werkomgeving.

Wat hebben wij voor Koetshuis Tilburg gedaan?

Voor Koetshuis Tilburg heb ik als ontwerper de kans gekregen om hun logo te creëren. Dit was een uitdagende opdracht waarbij het essentieel was om de karakteristieke architectuur en het golfthema van het gebouw in het ontwerp te vangen. Het doel was om een logo te ontwikkelen dat zowel vriendelijk als zakelijk oogde, met een herkenbaar lettertype dat de identiteit van het Koetshuis zou versterken.

Na het ontwikkelen van verschillende concepten en uitgebreid overleg met Koetshuis Tilburg, hebben we uiteindelijk een ontwerp gekozen dat perfect aansloot bij hun visie en doelen. Het gekozen logo integreerde subtiel de architecturale elementen van het gebouw en het golfthema op een elegante wijze.

Dit project omvatte de creatie van een uniek logo dat de identiteit van het Koetshuis reflecteert, samen met een zorgvuldige selectie van kleuren die passen bij de merkwaarden en het imago. Het ontwerp bevatte tevens een iconisch element voor gemakkelijke herkenning, en we hebben diverse visuele toepassingen van het logo ontwikkeld om de veelzijdigheid ervan te demonstreren.

Hoe liep het project af?

Later werd besloten om dit nieuwe logo ook op de gevel van het gebouw te plaatsen. Dit besluit benadrukte de trots van het Koetshuis op hun vernieuwde identiteit en markeerde hun aanwezigheid in het hart van Tilburg, aan de Tuinstraat. Nu prijkt het logo op een prominente plek aan de voorzijde van het gebouw, waar het niet alleen functioneel is, maar ook een visueel aantrekkelijk element vormt dat de aandacht trekt van voorbijgangers en bezoekers.

Meer projecten:

Ben je op zoek naar een professioneel ontwerp dat echt indruk maakt? Aarzel niet en neem een kijkje rond in onze andere projecten. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte en/of een korte meeting waarin ik naar je luister en we samen een oplossing zoeken voor jouw ontwerp probleem.

Basiq Sleep —

Webshop design voor Sos Pump, de oplossing voor wateroverlast in Benelux

Webshop

Koetshuis Tilburg —

Logo ontwerp voor Fortis Boost, een toonaangevend bedrijf in LED-verlichtingssystemen.

Logo & Branding